Rad punkta zavisi od Beograda

Obim vakcinacije u našoj opštini zavisi od dinamike pristizanja poziva od strane eUprave i raspoloživih doza vakcina. Punkt u Domu kulture radi svakodnevno i u pojedinim danima na raspolaganju su sve četiri vrste vakcina, a nekada nešto manje.

Prema podacima objavljenim na zvaničnom sajtu aleksinačkog Doma zdravlja do jutros je 3.728 osoba vakcinisano na području opštine Aleksinac, što je 8,9 odsto odraslog stanovništva, odnosno 7,8 odsto ukupnog stanovništva na ovom području. Najviše građana, što je i očekivano, vakcinisano je kineskom vakcinom i to oko 2.940, zatim ruskom 374, američkom 309 i 105 lica astrazeneka vakcinom.

Do sada je kompletno vakcinisano, sa dve doze, 2.514 osoba i to američkom i kineskom vakcinom. Narednih dana ta brojka će rasti, jer je u toku revakcinacija kineskom i američkom vakcinom, kao i ruskom za zdravstvene radnike.

Inače, vakcinišu se sve osobe koje su pozvane od strane eUprave iz Beograda putem SMS i mejl poruke. U aleksinačkom Domu zdravlja upozoravaju da svi oni koji su ranije dobili datum za revakcinaciju, a do sada nisu dobili poziv, treba da se jave na punktu za vakcinaciju u Domu kulture, kako bi nakon kontaktiranja Beograda utvrdili gde je problem.

Prema istom izvoru, punkt za vakcinaciju radi samo kada ima dostavljen spisak za vakcinisanje od eUprave iz Beograda. Trenutno, kako stoji u danas objavljenom saopštenju na sajtu Doma zdravlja, vakcinacija se obavlja sa sve četiri dostupne vakcine. Iz ove zdravstvene ustanove pozivaju zainteresovane za bilo koju vakcinu da se prijave preko eUprave, te će i oni biti pozvani na vakcinaciju kada izabrana vakcina bude dostupna i kada dođu na red.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ten − 3 =