Рад пункта зависи од Београда

Обим вакцинације у нашој општини зависи од динамике пристизања позива од стране еУправе и расположивих доза вакцина. Пункт у Дому културе ради свакодневно и у појединим данима на располагању су све четири врсте вакцина, а некада нешто мање.

Према подацима објављеним на званичном сајту алексиначког Дома здравља до јутрос је 3.728 особа вакцинисано на подручју општине Алексинац, што је 8,9 одсто одраслог становништва, односно 7,8 одсто укупног становништва на овом подручју. Највише грађана, што је и очекивано, вакцинисано је кинеском вакцином и то око 2.940, затим руском 374, америчком 309 и 105 лица астразенека вакцином.

До сада је комплетно вакцинисано, са две дозе, 2.514 особа и то америчком и кинеском вакцином. Наредних дана та бројка ће расти, јер је у току ревакцинација кинеском и америчком вакцином, као и руском за здравствене раднике.

Иначе, вакцинишу се све особе које су позване од стране еУправе из Београда путем СМС и мејл поруке. У алексиначком Дому здравља упозоравају да сви они који су раније добили датум за ревакцинацију, а до сада нису добили позив, треба да се јаве на пункту за вакцинацију у Дому културе, како би након контактирања Београда утврдили где је проблем.

Према истом извору, пункт за вакцинацију ради само када има достављен списак за вакцинисање од еУправе из Београда. Тренутно, како стоји у данас објављеном саопштењу на сајту Дома здравља, вакцинација се обавља са све четири доступне вакцине. Из ове здравствене установе позивају заинтересоване за било коју вакцину да се пријаве преко еУправе, те ће и они бити позвани на вакцинацију када изабрана вакцина буде доступна и када дођу на ред.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + four =