Рад локалне самоуправе: Корона отежала и пријем грађана

Праксу коју је обновио нови председник општине Алексинац Далибор Радичевић да заинтересовани грађани једном седмично буду примљени на разговор којем присуствују и директори јавних предузећа и установа омео је вирус корона. Таква окупљања су морала да се избегну из епидемиолошких разлога.

Уместо тих састанака, председник општине Радичевић пријем грађана обавља у својој канцеларији. Термини нису фиксни и они зависе од заузетости председника и пријаве заинтересованих.

‒ Разговор са грађанима смо наставили од прошле недеље. Једно време није их било због целокупне ситуације са короном. Више се ишло на варијанту да оног тренутка када неко дође, да тог тренутка са њим и причам – каже Радичевић за наш портал.

Од септембра прошле године било је пријема у великој сали где су се на једном месту нашли заинтересовани грађани и сви начелници и сви директори. И неки од проблема су се одмах решавали. То нажалост  тренутно није могуће, али и у таквим околностима има покушаја да се грађанима помогне.

‒ Има ту и списка лепих жеља. Има и добрих ствари, конкретних проблема, на које можемо да утичемо одмах, истог тренутка. Одмах зовемо и пробамо то да решимо. А има и неких ствари које морамо да пројектујемо у наредним годинама јер изискују или више пара или једноставно нисмо то предвидели буџетом да радимо ове године. Али је добра ствар што можемо да чујемо проблеме суграђана на које можемо да утичемо, ако не у овој, онда у наредној години ‒ објашњава први човек алексиначке локалне самоуправе.

Како смо незванично сазнали наше суграђане највише интересује запослење.

Насловна фотографија: Општина Алексинац (архива)

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × three =