Путари се растрчали око Алексинца, на појединим деоницама сaобрaћај отежан

Од данас возачи који се укључују на ауто-пут за Ниш и искључују се са ауто-пута за Алексинац неће моћи да користе петљу „Алексинац” због радова на њеној реконструкцији. Зато се, као алтернативни путни правац, грађанима нуди петља на Алексиначком Руднику. Радови ће трајати до краја месеца.

У проблему ће бити и возачи који ових дана користе још неколико праваца. Од јуче па до 1. новембра, у временском периоду од 7 до 17 часова, обустављаће се саобраћај због радова на изради хабајућег слоја на деоници државног пута Прасковче – Делиград. Након 17 часова, саобраћај се нормализује.

У току су и радови на натпутњаку преко ауто- пута на деоници од Ражња према Делиграду, па је саобраћај заустављен у оба смера. Тако ко путује ка Ражњу, или из Ражња према Алексинцу, има две могућности за коришћење ауто-пута. Из Делиграда ако путујете нуди вам се заобилазница преко Крушевца, али ако сте имало искусни и рационални ни у сну нећете тим путем, већ на петљу „Алексиначки Рудник” па за Ражањ. Пољопривредници тог краја и мештани неколико ражањских села имају могућност за кретање атарским или локалним путевима које иначе користе током сезоне пољопривредних радова. Они су у лошем стању и нису насипани за одвијање путничког саобраћаја.

И овог пута је на делу бирократско размишљање; ако ме закон не обавеже нећу то ни да радим. Тако је, како пишу поједини медији, изостало упозорење ражањској локалној самоуправи од стране „Путева Србије” да ће ова деоница бити затворена за саобраћај, како би се на време тај атарски пут колико-толико припремио за саобраћај између неколико села и центра општине. Ови радови трајаће до 23. новембра.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + 2 =