Пут за Доњу Пешчаницу на чекању, актуелни су кружни ток и улица

Градња деонице општинског пута Трњане – Јаковље од раскрснице у Трњану до Доње Пешчанице и даље је на чекању. У овогодишњем Буџету општине Алексинац новац за ове радове је обезбеђен, комплетна процедура јавних набавки је завршена и предмет је сада код републичких институција јер је међу онима који су се пријавили за извођаче било и незадовољних резултатом.

Први човек алексиначке локалне самоуправе у изјави за наш медиј каже да се један од понуђача жалио и сад је тај процес код владине комисије која би требала да се изјасни да ли је било пропуста или не, односно да ли је први понуђач доставио неки документ који не одговара стварном стању.

‒ Ми очекујемо да ових дана комисија донесе решење о томе да ли је било све у реду или не и да наставимо са изградњом тог пута ‒ каже председник општине Алексинац Далибор Радичевић уз напомену да ако нешто није у реду са документацијом понуђача који је дао најбољу цену, посао ће добити другорангирани извођач.

Поред пута Трњане-Доња Пешчаница чија се реконструкција очекује, у току недеље биће расписана јавна набавка за кружни ток на улазу у Алексинац као и јавна набавка за асфалтирање улице Војске Југославије.

‒ Наиме, што се тиче ове улице првобитно је било планирано да се након замене канализационе мреже само ради крпљење дела пута који је раскопан. Међутим, оног тренутка када се пут раскопао дошли смо до закључка да нема шта да се крпи, да ту мора нова саобраћајница да се уради ‒ каже Радичевић, најављујући нове радове на градској инфраструктури за које је новац у општинској каси обезбеђен.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − nine =