Публика задовољна овогодишњим АЛЕФ-ом

Овогодишњи Алексиначки летњи фестивал који је почео средином јуна завршен је у петак, 15. јула, монодрамом „Живот је лото”.

Читавих месец дана Алексинчани су у дворишту Завичајног музеја и на платоу испред Центра за културу и уметност могли да прате разноврстан програм. Програм је био богат садржајима за све генерације, па је овдашња публика могла да ужива у представама, концертима, изложбама, радионицама и занимљивим садржајима за најмлађе.

Реализацијом овогодишњег АЛЕФ-а и бројем публике која је посећивала ове програме, нарочито одзивом деце, задовољна је и Далиборка Стевановић, директорка Центра за културу и уметност, установе која је и организатор фестивала.

‒ Све оно што смо планирали током АЛЕФ-а је у највећој мери и реализовано. Представе за децу, представе за одрасле, односно вечерњи програм, музички програм, све је то реализовано онако како је било планирано. Дечији програм који смо имали понедељком, уторком, средом и четвртком је био јако посећен. Деца су уживала та четири дана на платоу испред Дома културе. Плесали су уз Ронде, плесали су уз балерину, на ликовним радионицама је такође била велика посећеност. Један у целини добро реализован програм за све узрасте и све генерације ‒ каже Стевановић.

Иако су неки програми ове године због временских услова морали бити измештени из дворишта Завичајног музеја у велику салу Дома културе, то није утицало на њихов квалитет, нити посећеност публике. Један од тих садржаја јесте и концерт етно групе „Калемˮ који је изазвао велико интересовање публике. За овај концерт можемо рећи и да је оставио највећи утисак на публику која је након више од сат времена уживања у музици из сале изашла пуна лепих утисака и емоција.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − 8 =