Првог снега нема ни за грудвање

За разлику од већег дела Србије, на територији наше општине није било већих падавина, када је реч о снегу, па у дневном извештају на сајту Републичког хидро-метеоролошког завода на појединим мерним местима није забележен снежни покривач.

Снег јесте током јучерашњег дана падао на територији читаве општине, али се задржао само на вишим теренима, и то највише у јужном делу. Десет центиметара снега забележено је у Породину и Рсовцу, а водени талог био је око 3 литра по квадрату. По литар и по воде забележено је на мерним местима у Моравцу, Глоговици и Гредетину где је био и један центиметар снега. Када је реч о подбуковичком делу општине, на мерном месту у Мозгову било је пола литра воде, а снег је достигао шести подеок на метру.

Да ли ће се снежни преривач задржати или повећати, остаје да се види. Метеоролози прогнозирају за после подне и крајем дана на северу и западу, а током ноћи и у централним крајевима постепено наоблачење које ће местимично условити кишу, а у брдско-планинским пределима снег. Током ноћи локално је могућа и појава кише која ће се ледити при тлу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 − one =