Прво Лесковик, па Трем, а онда Ртањ

Првог дана Нове 2022. године, док су се многи од нас, уз руску салата, пихтије и друге ђаконије, одмарали од дочека „најлуђе ноћи”, планинари и планинарке из алексиначког Планинарско-скијашког клуба Брђанка организовали своју прву акцију у овој календарској години.

‒ Ради се, наравно, о већ традициналном Новогодишњем успону на Лесковик на коме је било 13 учесника. Учесници могли су да бирају једну од две стазе– дужу, која је водила од манастира у Липовцу, преко Крста и старог града Липовца до врха Лесковика, и краћу од манастира Свети Стефан до цркве Светог Јована и назад ‒ каже за наш портал председник ПСК Брђанка, Немања Анђелковић.

Ни 2. јануара чланови клуба нису мировали. Њих петнаесторо, учествовали су у акцији Планинарског савеза Града Ниша – Новогодишњем успону на Трем. Стаза је местимично била покривена снегом и ишла је од Бојаниних вода преко Девојачког гроба до Трема, који је највиши врх Суве планине, на надморској висини од 1.810 метара.

‒ На Бадњи дан, 6. јануара, чланови нашег клуба биће у порти храма Свете Тројице, где ће присуствовати паљењу бадњака, а два дана касније, 8. јануара, наши планинари ће учествовати у 39. Божићном успону на Ртањ ‒ открива део планова Немања Анђелковић и оне који су заитересовани за активности Брђанке упућује на официјелне странице клуба на друштвеним мрежама Фејсбук и Инстаграм.


Чланарина за 2022.

Из „Брђанке” подсећају чланове да је потребно да се обнови чланарина за 2022. годину, а оне који желе да учествују у активностима клуба обавештавају да је чланарина за одрасле 1.000 динара, а за децу, ђаке и студенте до 26 година 700 динара. Уз то треба додати и 100 динара за израду чланске карте.


Фотографије: ПСК Брђанка

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 3 =