Први снег успорио саобраћај

Овог јутра цела територија општине Алексинац осванула је под белим покривачем који је возачима створио проблеме. Иако је снег почео да пада још синоћ он се топио, па је зато на мерним местима Републичког хидро-метеоролошког завода поред висине снежног прекривача забележен и ниво воденог талога.

Како стоји на званичном сајту РХМЗ у току протекла 24 часанајвише падавина је било у подбуковичком делу наше општине, па је тако у Мозгову измерено 15,2 литра воде, а задржао се снег од 13 центиметара. У централном делу општине, у Глоговици, било је 12,7 литара воденог талога и 12 центиметара снега. На мерном месту у Рсовцу овог јутра измерено је 6 центиметара снега, исто као и у Моравцу, стим што је у Рсовцу било за 4 литра више воденог талога него у Моравцу где је измерено 8 литара. У Породину је било 10,3 литра воде и 8 центиметара снега, а најмање је измерено у Гредетину и то 1,1 литар кише и 5 центиметара снега.

Снег је овог јутра први пут извео екипе Предузећа за путеве на улице, тренутно је трећи степен дежурства и четири екипе су на терену. Како кажу дежурни, сви путни правци су проходни, критична места се осољавају, а снег који пада омета радове тако да на коловозу има снега. Иначе, у зависности од ситуације, план је да екипе путара још једном прођу све путне правце у послеподневним часовима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − ten =