Банковац добио “запис”

Мештани Банковца, једног од најмањих села наше општине, са свега стотинак становника решили су да се врате традицији. Они су пре неколико година у центру села засадили храст, а овог Божића и освештали „запис”.

− Пре неких 5-6 година засадили смо садницу храста у центру села где је некада по речима наших предака било Свето место, односно запис. Сада је тај исти храст израстао неких 7-8 метара, уредили смо комплетан простор око њега и на Божић га освештали− рекао је Никола Тодоровић, председник Месне заједнице Банковац.

Ово је била и прилика да се најмлађи мештани друже са Деда Мразем који им је поделио пакетиће, а које им је припремила месна заједница у сарадњи са Локалном самоуправом.

− Овом приликом поделили смо 60 пакетића деци која су била присутна, и не само деци из Банковца, већ и малишанима који су били у госте код бабе и деде током распуста, односно чији су родитељи пореклом из нашег места − додао је Тодоровић.

Овогодишњи организатори кажу да ће ово постати традиција и да ће и током наредних Божића деци даривати пакетиће, а да ће као и овог пута за старије суграђане, поред пригодног програма, бити и грејана ракија.

Извор фотографија: Фејсбук страница Чувари Турије Банковац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 5 =