Промовисани локални избори, грађани указали на проблеме

Друштво за развој креативности Алексинац у сарадњи са Националном коалицијом за децентрализацију која спроводи пројекат под називом „Промовисање учешћа грађана и политичке одгворности у политичким процесима” уз подршку Националне задужбине за демократију, данас је у непосредној близини Зелене пијаце спровело акцију упознавање грађана о предстојећим локалним изборима.

Кампања носи назив „Твојих 15 минута” и Алексинац је други град, после Ниша, где су спроведене такве активности. У наредном периоду очекују се промоције у Сврљигу, Новом Саду и још неколико места, укупно десет. Након тога сачиниће се анализа која ће бити публикована.

Урош Тасковић, из Невладине организације „Национална коалиција за децентрализацију” каже да се они залажу и заговарају да грађани треба 2. јуна да изађу на локлне изборе.

– Доста грађана није информисано да су локални избори у питању, па им и на тај начин помажемо у смислу да им појашњавамо да нису парламентарни, председнички него локални избори за одборнике у скупштини општине Алексинац. Такође, овде имамо доста одговора зашто грађани излазе на изборе. Јако су, да кажем, интересантни одговори. Да гласају због неког бољег сутра, због своје будућности, због своје деце, али имамо доста и одговора који указују на локалне проблеме које желе да се реше. Асфалтирања улица, асфалтирања путева у локалним селима – сумира своје утиске овај активиста.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − one =