Промовисани акростихови Светозара Вукадиновића

Књига песама „Акростихови”, аутора Светозара Вукадиновића, професора математике у пензији, је најновије издање Удружења стваралаца у култури „Завичај” из Житковца, које за своје три године постојања већ поседује неколико значајних издања и одржало је више десетина културних садржаја за своје суграђане. На летњој позорници иза Амбуланте у Житковцу одржана је промоција ове књиге уз присуство двадесетак мештана овог места.

О књизи, поред аутора, говорили су и уредник издања Мирослав Мишел Болтрес и рецензент јереј Александар Срнић, а стихове из књиге казивали су песници и чланови Удружења стваралаца у култури „Завичај” из Житковца Љиљана Глигоријевић, Слађана Ивановић, Драгиша Марковић и Драгослав Ристић.

− Проживљавао сам данима у себи поезију професора Светозара Вукадиновића. Данима сам покушавао да схватим шта би било неопходно рећи, а да опише у једној речи или реченици његову поезију као целину. Поезија професора Вукадиновића јесте ’Повест свенародне трагедије’, изражена кроз лични бол једног песника – казао је Александар Срнић у својој рецензији ове књиге.

Светозар Вукадиновић је свој радни век као професор математике провео у Алексиначкој гимназији и на Саобраћајном факултету у Београду. Поред магистратуре и доктората, написао је тридесетак уџбеника и шездесетак научних радова објављених у Југославији и Пољској. Упоредо се бави сликарством и писањем кратких прича и песама у акростиху. Почасни је председник УСУК „Завичај” од оснивања, 2018. године. Сада, као пензионер, живи у Београду и Житковцу и пребира по успоменама.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − nine =