Програм за свачији укус

Од вечерас, па у наредна два месеца, сваког викенда Алексинчане очекује у центру града пригодан програм у склопу овогодишњег „Културног лета”.

До 28. августа смењиваће се сваког викенда програми са разноликим садржајима, од представа за децу, позоришних представа за одрасле, музичких концерата, културно-уметничких друштава, промоција књига, плесних школа.

„Културно лето” почиње програмом за најмлађе, са представом за децу Градског позоришта „Театра 91” „Приче за лаку ноћ”, а одмах сутрадан се игра представа Школице глуме „Комедије”, која је била премијерно изведена пре неколико дана.

Ове године биће скоро тридесетак програма, што нам је и потврдила Милена Рашић из Градског позоришта „Театар 91”, организатор ове манифестације.

− Спојили смо „АЛЕФ” и „Културно лето” у један заједнички програм тако да смо ове године продужили петнаестак дана „Културно лето”. Ту се налазе сада и програми који су Центру за културу, а програми Позоришта су се припојили том програму и обухватили смо „На Морави воденица стара”, „Дан рудара”, и „АЛ рок” − појаснила је Милена Рашић.

Представе се играју на платоу испред Библиотеке, међутим, има неколико програма који ће се одигравати и на неким другим локацијама. Одиграваће се на спортском терену „Таш”, испред главног улаза Дома културе биће концерт на затварању „Културног лета”, а неколико програма биће у дворишту Завичајног музеја.

С обзиром на то да је цела ова година кишна, временски услови неће утицати на одржавање програма. Како кажу организатори, програм се неће отказивати, већ сви програми који су испланирани играће се у задатом термину, само у случају кише у Сали Дома културе.

Сви програми су бесплатни.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − five =