Проглашењем победника завршени XV Пекарски дани

Пригодним програмом, поделом захвалница и проглашњењем победника у конкуренцији најлепших славских колача и аранжмана спуштена је завеса на XV Пекарске дане у Алексинцу.

У категорији ученичких радова основних школа победник је Лена Бојовић, ученица Основне школе „Јован Јовановић Змај” са Алексиначког рудника, другопласирана је Лана Миљковић из суботиначке Основне школе „Свети Сава”, док је треће место заузела Николија Младеновић из трњанске осмолетке „Стојан Живковић Столе”.

Међу средњошколцима најлепше је колач украсила Петра Петровић из Биотехнолошке школе „Шуматовац”, друго место је заузео колач Милице Милојевић, такоће из ове школе, док је на трећем месту колач Миљане Церовине из Пољопривредне школе „Радош Јовановић” у Прокупљу.

Жири је био мишљења да је у категорији грађанства најуспешнија била Александра Димић из Смедерева, другопласиран је алексинчанин Стефан Бранковић, а трећа Марина Обрадовић из Гредетина.

Када је реч о најлепшим аранжманима, најкреативнија је била Слађана Николић из Мозгова, друго место је заузео Урош Младеновић из Алкексинца, а награда за треће место је такође остала у граду и њу је добила Александра Ранђеловић за свој аранжман.

Као што традиција налаже, и током ових XV Пекарских дана публика је дала свој суд, па је за најлепши колач изабрала онај који је украсила Нађа Вељковић из Сурдулице.

На крају програма уследила је и етно-модна ревија Удружења грађана „Радиност”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × two =