Продужен рок за енергетску санацију породичних кућа и станова

Општина Алексинац је још једном продужила рок трајања Јавног позива за доделу бесповратних средстава домаћинствима за енергетску санацију породичних кућа и станова на територији општине Алексинац за 2022. годину до 12. септембра.

Као разлог за продужетак рока трајања Јавног позива, наводи се препорука Министарствa рударства и енергетике, како би се у додатном временском периоду пријавило што више заинтересованих лица.

Јавни позив је упућен власницима кућа и станова, који желе да замене спољне прозоре и врата, затим за набавку и инсталацију котлова на природни гас, набавку и инсталацију котлова на биомасу или замену постојећег грејача простора ефикаснијим. Јавним позивом обухваћена је и замена постојеће или уградња нове цевне мреже, грејних тела-радијатора и пратећег прибора, као и набавка и уградњa топлотних пумпи и пратеће инсталације.

Висина појединачних субвенционисаних средстава је ограничена, а учешће заинтересованих грађана је најчешће 50 одсто од вредности инвестиције. Конкурсна документација за Јавни позив може се преузети на званичној интернет презентацији општине Алексинац, или на пријавници Општине.

Рок за подношење пријава је закључно са 12. септембром 2022. године.

Интегрални текст Јавног позива заинтересовани власници станова и кућа могу погледати на званичном сајту Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × two =