На татамију рекордних 420 џудока, најбољи Лазар Станковић

Јуче је у Хали спортова одржан трећи по реду међународни џудо турнир „Алексинац 2022”. Ова, може се већ рећи, традиционална манифестација окупила је такмичаре из 55 клубова из шест држава – Србије, Републике Српске – БиХ, Шведске, Словеније, Бугарске и Северне Македоније. Млади џудисти и џудисткиње такмичили се у категоријама старијих полетараца и полетарки, млађих дечака и девојчица и кадета, односно кадеткиња.

Такмичење је отворио председник Џудо савеза Централне Србије проф.др Мирсад Нуркић, а током турнира учеснике и госте поздравио је председник Општине Далибор Радичевић.

У конкуренцији старијих полетараца, односно полетарки најбољи су Академик СД из Смедерева и Партизан из Београда, међу млађим дечацима титулу најбољих понео је Џудо клуб Раковица из Београда, док је код млађих девојчица без премца био Џудо клуб Хаџиме из Обреновца. Када је реч о кадетској конкуренцији најбољи су били београдска Црвена звезда у мушкој, и Џудо клуб Жандармерија из Београда у женској кокуренцији.

У укупном пласману најбоља је Црвена звезда, испред Раковице на другоми Жандармерије на трећем месту. Најбоље екипе по категоријама и прветри екипе у укупном пласману награђене су пехарима.

Што се алексиначких такмичара тиче, они су освојили четири медаље – једну златну и три сребрне медаље, као и пет петих места. Најсјајније одличје изборио је Лазар Станковић у конкуренцији кадета до 66 килограма. Он је уједно  и проглашен за најбољег такмичара турнира и награђен је пехаром. Сребрне медаље припале су Вељку Манојловићу (ст. полетарци, -42 кг), Дуњи Ивковић (ст. полетарке, -38 кг) и Наталији Стојановић (ст. полетарке, +43 кг).

− На турниру, којим смо обележили деценију одоснивања клуба, учестовало је рекордних 420 такмичара итакмичарки из шест држава. Захваљујем Општини Алексинац која је била покровитељ такмичења. Захвална сам и свима који су присуствовали овој манифестацији и на тај начин пружили подршку даљем раду и развоју нашег спортског колектива − каже Бојана Станковић, тренер Џудо клуба Алексинац.

 

 

Фотографије: Алпрес и ЏК Алексинац

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − 5 =