Припреме за познати књижевни фестивал: Расписан конкурс

Организациони одбор 25. Књижевних сусрета „Гордана Брајовић” расписао је литерарни конкурс за најбољу књигу намењену млађем и старијем дечјем узрасту. Поред најбоље књиге, награђиваће се и дечије стваралаштво кроз радове из поезије и прозе, као и најбољи школски часопис.

Дечије стваралаштво је подељено у три ученичке категорије и три теме о којима требају писати у поезији или прози. Прву категорију чине ученици од првог до четвртог разреда основних школа, а тема је „Дрво”. Ученици од петог до осмог разреда чине другу категорију, а њихова тема је „Има нешто у мени”. Последњу категорију чине ученици свих разреда средњих школа, а тема њиховог писања је „Љубав”.

Сваки ученик може конкурисати са највише 3 рада за обе области (поезију и прозу). Радови морају бити откуцани у ћирилици (фонт Times New Roman, величина 12), са пуним именом и презименом, адресом, бројем телефона, називом и адресом школе, разредом и одељењем.

Предлоге са образложењем и књигама, ученичке радове као и часопис, послати у три примерка, искључиво поштом, најкасније до 31. јануара 2022. године са назнаком:

За конкурс „25. Књижевни сусрети Гордана Брајовић”
Центар за културу и уметност Алексинац
Душана Тривунца 15
18220 Алексинац

Додатне информације се могу добити на бројеве телефона 064/893-37-30, 018/804-618 локал 106 и на званичном сајту Центра за културу и уметност.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − nineteen =