Припадници полиције одушевили малишане: „Бићу полицајац, него шта”

Ражањ је данас био у знаку дечије знатижеље да се упознају са професијом полицајца, да се друже са припадницима службе која је задужена за безбедност грађана, па и њихову, од саобраћаја до остваривања безбедног окружења за њихово одрастање.

С друге стране припадници Министарства унутрашњих послова својски су се потрудили да заинтересују најмлађе за професијом којом се баве, па су поједини дечаци и девојчице пробали делове полицијске опреме поручивши да себе виде као будуће припаднике ове службе. Упечатљив је био један дечак кога је отац подигао да би се сликао на макети полицајца поручивши „Бићу полицајац, него шта”.

Врло је тешко описати речима шта се све данас догађало у порти ражањске Цркве Светог Пророка Илије, код летње позорнице, али издојили бисмо представу за децу, саобраћајни полигон, долазак под ротационим светлом интервентне јединице и излазак из кола специјалаца, али и полицајке који су помоћу луткарске технике представљали одређене деци драге ликове из цртаћа са полицијским темама и слично.

Запажена је била и гужва, где су малишани чекали у реду, испред зип-лајна, где су се уз помоћ дежурних припадника МУП-а опробали у овој вештни. На улици штанд жандармерије и такође интересовање нешто старије деце да обуку делове опреме специјалаца и да се усликају. Ту су и ватрогасна кола и опрема ове службе.

Данашње активности су одржане под називом „Заједно и безбедно кроз детињство”, „Мој друг полицајац” и „Матура”, и оне су организоване у сарадњи са Полицијском управом Ниш, Полицијском станицом Ражањ и Општинском управом општине Ражањ.

Како је данас било у Ражњу погледајте на фејсбук страници.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + 19 =