Пријем код председника поводом златног опанка

На територији наше општине има доста Културно-уметничких друштава која успешно раде и успешно функционишу. Једно од тих друштава је и КУД „Буковик” из Мозгова које је у Ваљеву освојило Златни опанак. То је и био повод за данашњи пријем чланова овог друштва код председника општине Далибора Радичевића.

− Општина се увек труди да културно-уметничким друштвима обезбеди довољно средстава да могу да оду на такмичења као што је ово у Ваљеву. Имамо доста културно-уметничких друштава, па можда средства нису довољна, али нам је ту потребна боља сарадња између нас, између буџета и самих Културно-уметничких друштава да обезбедимо довољно средства за нормално функционисање и нормалан рад − рекао је Далибор Радичевић, председник општине Алексинац и додао да њима у суштини не треба много средстава да би вежбали, више им треба средстава да би могли да оду на неку од манифестација, јер ни једно од друштава нема своје возило и увек морају да плате превоз.

Не треба заборавити да је и најмлађа категорија КУД-а “Буковик” на овом такмичењу освојила значајно признање.

Иначе, ово друштво је једно од активнијих Културно-уметничких друштава које броји неких 50 чланова, од оних најмлађи па до оних средњих година, а по најавама из КУД-а „Буковик” планирају да оформе и ветеране.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × four =