Пријављивање још сутра, до јуче 228 пријава

Корисници старосних, породичних и инвалидских пензија са територије алексиначке општине још сутра могу поднети пријаве на оглас за коришћење десетодневног бесплатног опоравка у бањама и климатским лечилиштима. Како су нам рекли у Удружењу пензионера општине, до јуче је поднето 228 пријава, што је далеко мање у односу на прошлу годину када је било око 600 пријава.

Подсећамо, право на десетодневни опоравак имају корисници старосних, породичних и инвалидских пензија чија месечне принадлежности не прелазе 39.850 динара, који осим пензије немају друга лична примања и који у последње четири године нису користили право на рехабилитацију. На оглас могу да се пријаве и пензионери који су право на пензију остварили применом домаћих прописа, а који пензију примају из иностранства. Међутим, услов је да износ тих пензија не премашује лимит од 39.850 динара. Поред пријаве, корисници пензија треба да поднесу пензијски чек, доказ о висини пензије из иностранства, попуњену пријаву са изјавом где желе да користе рехабилитацију и овлашћење да Фонд ПИО може да закључи уговор са установом у којој ће користити право на рехабилитацију, као и расположиву медицинску документацију.

Ранг-листа корисника који испуњавају услове за упућивање на рехабилитацију објављује се 24. радног дана од истека огласа на огласној табли Удружења пензионера. Приговор на ранг-листу може се поднети у року од пет дана од њеног објављивања на огласној табли.

Право на бесплатну рехабилитацију лане је користило 136 пензионера.

Насловна фотографија: Илустрација (Детаљ из Бање Ковиљаче, извор: Википедија).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 1 =