Превентивна заштита зуба – тема трибине одржане у оквиру „Дечије недеље”

У Великој сали Дома културе јуче је, у оквиру „Дечије недеље”, одржана трибина под називом „Здрав начин живота”. Главна тема трибине била је превентивна заштита зуба код младих. Предавање на ову тему одржао је др Душан Остојић, стоматолог у Дому здравља Алексинац.

‒ Тема данашњег разговора са децом био је тај превентивни приступ и неке основне ствари смо данас са децом продискутовали и поразговарали на тему заштите зуба. Овакав модел разговора са њима је делотворнији од класичног предавања и верујем да су деца на овој трибини упамтила те важне смернице које се тичу превентивне заштите зуба и хигијене уста ‒ казао је Душан Остојић.

Позив младима да се баве спортом такође била је тема ове трибине. У нашој општини постоји 66 спортских колектива у различитим спортовима који се редовно такмиче у својим системима такмичења. О овој теми говорио је Јован Живић, генерални секретар Спортског савеза општине Алексинац.

‒ Што се тиче Спортског савеза општине Алексинац, ми смо о овој теми већ одавно хтели да причамо и ево искористили смо Дечију недељу, где смо децу на неки начин усмерили да се баве спортом ‒ поручио је Јован Живић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 4 =