Претпремијера Крушевачког позоришта у Алексинцу

Алексинчани, љубитељи поклоника богиње Талије имаће прилику да у петак, 11. новембра, на домаћој сцени погледају претпремијеру Крушевачког позоришта.

Одлична сарадња Крушевачког позоришта и Градског позоришта „Театар 91” омогући ће да гости из Крушевца одиграју први пут представу „Дупло голо” која је рађена у адаптацији Јована Ристића по мотивима филма „До голе коже”, а у режији Ненада Тодоровића.

− Договор између управника Крушевачког позоришта и управе Театара 91 је  да се због  ситуације у тамошњем позоришту, а која се десила  због пожара,  омогући извођење предпремијерне представе код нас у Алексинцу. С обзиром на одличну сарадњу коју имамо са Крушевљанима, уступили смо им салу за тај дан и договорли са Центром за културу и уметност да наш термин, термин када би се можда играла позоришна представа Театра 91, уступи Крушевачком позоришту. С обзиром на то да смо учествовали у многим хуманитарним акцијама, ово је једна необична помоћ Алексинчана Крушевљанима. Термин им се уступа без надокнаде и сав приход од продатих карата иде Крушевачком позоришту − рекла је Милена Рашић, директор Градског позоришта „Театар 91” и позвала публику да погледа ову представу.

Како наводе из Крушевачког позоришта, у представи „Дупло голо” шесторица величанствених беспосличара живе своје мале приватне епопеје, славе своје отказе испијајући пиво и глуварећи. А онда дођу на спасоносну идеју. Дивовске препреке које им друштво поставља за сваког би биле непремостиве, за ове момке оне су само успутни изазов, па је и успех загарантован. И тако, укратко, долази се до егзистенцијалистичке бајке за старије од 18 која кофама долива наду. А бајке не лажу, да лажу не би их ваљда деци читали.

У представи улоге тумаче Бојан Вељовић, Дејан Тончић, Момчило Радосављевић, Стеван Здравић, Марко Вучковић, Небојша Вранић, Марија Гашић, Јелена Томић и Павле Костоски/Стефан Михајловић.

Почетак представе је заказан за 20 часова, а цена карте износи 500 динара. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − fourteen =