Opština Aleksinac

Претекле паре за пољопривреду

Јавни позива Општине Алексинац, односно Фонда за развој пољопривреде за доделу субвенција пољопривредницима са територије алексиначке општине који се баве производњом млека, воћарством, повртарством, гајењем цвећа и пчеларством затворен је јуче.

Из локалног буџета за ове намене је издвојено 12 милиона динара, а корисник је могао да конкурише за подстицај у оквиру једне или више инвестиција до вредности од 100 хиљада динара, у односу на пређашњих 450 хиљада. Према томе, ове године имало је средства да се најмање на 120 пољопривредника субвенционише од 60 до 75 одсто инвестиција без ПДВ-а, у зависности од врсте помоћи.

Према речима надлежних, овог пута је само 117 заинтересованих пољопривредника предало захтеве. Како није свима потпуна пратећа документација, а и нису сви конкурисали за максимални износ повраћаја, за очекивати је да не буду утрошена сва опредељена средства.

Након затварања Јавног позина, у наредном периоду надлежни из Фонда за развој пољопривреде општине Алексинац обићи ће терен и утврдити да ли су реализоване инвестиције, а након тога ће заседати комисија, тако да пољопривредници могу очекивати исплату субвенција након тога, највероватније до краја године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − three =