Kovid ambulanta Žitkovac

Како најбрже до сертификата да нисте заражени короном

Све је већи број грађана који желе да се тестирају на лични захтев, односно да ураде такозвани комерцијални PCR тест, и у те сврхе користе услуге Ковид амбуланте у Житковцу. Узроци се узимају сваког радног дана и то без заказивања.

То је нашем медију потврдио и директор Дома здравља у Алексинцу др Родољуб Живадиновић и објаснио како најбрже заинтересовани да дођу до резултата, односно неопходне потврде да нису позитивни на вирус корона.

– Све је више оних који су заинтересовани из разних разлога и могу да кажем да то структурно тече овако. Данас преподне у периоду од 8 до 10 се изврши узимање бриса, а већ сутра ујутру око 10 сати можете да одете у Институт за јавно здравље у Нишу и да подигнете свој сертификат који вам је потребан за излаз из земље и улаз у неку другу земљу. Према томе, доста је то убрзано и сада функционише онако како треба – каже др Живадиновић.

Тестирање на COVID-19 (RT-PCR) на лични захтев грађана, кошта 6.000 динара и уплату треба обавити на жиро-рачун 840-0000000017750-34, са позивом на број 107510699, који је отворен код РФЗО-а (види слику).

У Институту за јавно здравље Ниш су нам рекли да се резултати не добијају истог дана и да се тестирање на COVID-19 (RT-PCR) на лични захтев грађана, заказује на број телефона 018/4537-247, сваког радног дана од понедељка до петка у термину од 10 до 12 часова.

Тако да само у Београду , по писању медија, у Институту за вакцине и серуме „Торлак”, резултати стижу истог дана. Али, исти извори кажу да се тамо формира ред већ од три сата ујутру и ако установа ради од осам.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty + 13 =