Преко пола века манифестације

Етно-културолошка манифестација „На Морави воденица стара” ове године биће одржана 56. пут и као ранијих година манифестација ће бити одржана 14. јула. На њој ће бити приказан културно забавни програм, такмичење певача аматера, а након такмичења биће уприличен концерт Душана Свилара у пратњи оркестра Апсолутно романтично.

Тог дана најпре ће у подне бити одржана аудиција за кандидате, а финале на стадиону за мале спортове „Таш” са почетком у 20 часова.

− Право учешћа имају сви кандидати старији од 18, изузетно 16 година, који се за аудицију пријаве у последњој седмици пред такмичење путем линка на сајту Организатора или лично код Организатора најкасније до 12 сати на дан такмичења. Малолетни кандидати могу да наступају само уз писмену потврду родитеља − рекла је Лидија Ракоњац, организатор програна у Центру за културу и уметност Алексинац.

Иначе, кандидат је обавезан да у пријави, која се може узети на билетарници Дома културе, наведе називе две песме, од којих ће једна бити споријег ритма, а обе песме морају да припадају кругу српских изворних или народних песама, или песама компонованих у том духу.
Одлуком жирија, највише десет најуспешнијих кандидата аудиције такмичиће се на финалној вечери Фестивала. Стручни жири на такмичарској вечери рангира три најбоља кандидата који ће добити новчане награде, а и публика ће имати прилику да гласа за свог фаворита.

Новитет за наредну годину је да ће Центар за културу и уметност обезбедити песмарицу у којој ће се наћи песме и композиције које се односе на Мораву или на воденицу и наредне године такмичари ће бити у обавези да певају једну од тих песама које се налазе у тој песмарици – најавили су организатори ове манифестације. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + 2 =