Преко моста у Гредетину само пешаци

Саобраћај према алексиначким селима Радевац и Јаковље и даље према Рибарској бањи од пре неколико дана одвија се у отежаним условима. Наиме, због реконструкције односно градње новог моста у селу Гредетину на тамошњој реци саобраћај се одвија заобилазницом преко Горње Пешчанице и гредетинском улицом Хајдук Вељка, која је у делу насеља званог Црвена звезда. Преко моста за сада се може само пешице, у шта се уверила и наша екипа која је јутрос била на овом градилишту.

 

Мост се ради на општинском путу Трњане-Јаковље у селу Гредетину, на месту садашњег дотрајалог, који премошћује реку у овом насељу. Нови објекат не само да ће бити безбеднији, него ће омогућити и одвијање саобраћаја у два смера. Садашњи мост је ширине 3,4 метра, а нови ће имати само коловоз ширине четири метра плус две пешачке стазе ширине по 80 центиметара. Укупна ширина моста, који се гради, биће пет метара и 60 центиметара и он ће премостити речно корито ширине 8 метара и 80 центиметара.

За градњу моста у Гредетину издвојено је из општинског буџета око три милона и 700 хиљада динара. Пројектант је фирма из Ниша, а извођач радова је из Деспотовца. Рок за завршетак радова је 60 дана, а он тече од осмог дана након што је извођач уведен у радове. Према нашим сазнањима то се десило крајем априла.

За та два месеца, докле трају радови на мосту, саобраћај за алексиначка села Радевац и Јаковље, у правцу Рибарске бање одвијаће се алтернативним путем преко Горње Пешчанице и гредетинске улице Хајдук Вељко. Саобраћајница кроз Горњу Пешчаницу већим делом је урађена гребаним асфалтом, док је остатак правца насипан песком и каменом. Зато је неопходно да ако се крећете овим правцем обратите пажњу на табле са обавештењима нарочито у Горњој Пешчаници.

Обустава саобраћаја преко моста ствара проблеме и гредетинским пољопривредницима који живе са једне стране реке, а имају имање са друге стране у познатој житници званој „Лаз“ и који морају сада дуже и по неколико километара да путују до своје оранице. Два месеца непријатности ће проћи, а нови мост на путу Трњане – Јаковље ће омогућити неометан саобраћај у два смера, што до сада није било могуће.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 5 =