Представљање књига Дејана Ристића

Након неколико година, сутра ће пред алексиначку јавност поново изаћи историчар Дејан Ристић и говориће о митовима и заблудама српске историје и легендама светске, а које је публиковао у својим књигама.

Аутор Дејан Ристић у својој књизи „Митови српске историје обухвата 20 великих дилема, 20 традиционалних митологизираних догађаја осветљава рефлекторима историјских научних чињеница, трагајући прецизно, историјским и научним чињеницама доказао је шта је мит, а шта се заиста догодило. Кроз ову књигу он одговара на питања да ли је Вук Бранковић издајник, да ли је Гаврило Принцип написао чувене стихове о „бечким сјенама”, да ли је мајор Гавриловић изговорио чувени борбени поклич, зашто на гробу Јосипа Броза Тита нема петокраке и многе друге „митове”. Након успеха ове књиге, Дејан Ристић објављује њен наставак „Заблуде српске историје”, којим, у 20 поглавља, базираним на научним сазнањима и открићима, иде још даље, дубље и убедљивије са циљем да историјске заблуде и непознанице изнесе пред читаоце.

О чему је писао историчар Дејан Ристић у делу „Легенде светске историје„ публика ће моћи да чује сутра од 18 сати у Сали Дома омладине, где је и заказано представљање ових књига.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + 14 =