Предшколци „оживели” Брђанку

„Ланетов Фестивал игре” који је одржан данас у Градском парку Брђанка окупио је 200 малишана из седам предшколских група. Овај фестивал традиционално организује Предшколска установа „Лане” у оквиру Дечје недеље. Ове године тема је природа и због тога је изабран амбијент најпознатијег и највећег алексиначког парка.

Раздрагани малишани су учествовали у више активности преко којих су на популаран начин стицали одређена сазнања о природи и спорту. У томе су им помагали чланови школице фудбала и спортска удружења ангажована преко Спортско-рекреативног центра Алексинац. Конкретније шта су све предшколци радили објаснила је директорка установе Виолета Поповић.

− Различите активности деца данас овде имају. Спортске активности, школица „Ронде”, која њима показује основне покрете плеса, имамо један део где деца креативно стварају нека дела − казала је Поповић.

Директорка још и каже да су позвали све родитеље чија деца нису у систему предшколске  установе „Лане” да доведу своје малишане и учествују у овом догађају и да се друже са вршњацима. Прво као посматрачи, а после као и учесници у парку Брђанка су се нашли и ученици алексиначких основних школа „Вожд Карађорђе” и „Љупче Николић”.

Фестивал је подржала локална самоуправа присуством и учешћем вишечлане делегације на челу са заменицом председника општине Маријаном Радивојевић. Лепо је било видети шаренило од балона и других реквизита у градском парку, а посебно је срцу пријала та раздрагана дечја граја која можда наговештава и боље дане за Брђанку, која се тренутно у једном делу сређује, односно реновира простор око тамошњег споменика.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + thirteen =