Председник Вучић Дробњаку: Пут кроз Алексинац до 1. септембра

Разговори које су недавно у воћњаку „Тера оптимe” у Жучковцу, приликом посете председника Републике Србије Александра Вучића Сокобањи, имали први човек државе и председник општине Алексинац Ненад Станковић наговештавају да ће бити решен проблем око асфалтирања улице Леле Поповић.

Станковић се пожалио на лошу деоницу пута за Сокобању кроз Алексинац и да га често окривљују за такво стање, како је рекао, прво њега па председника државе, иако је тај правац у надлежности Путева Србије. На то му је Вучић реплицирао „Зашто ти и ја, ваљда је кривац Дробњак?”.

‒ Председниче, да сте дошли из овог правца видели бисте и сами – није се дао Станковић, пошто је први човек државе стигао из Бољевца.

‒ Да ли је требало да дођем преко Мозгова ‒ овим речима је Вучић показао да познаје и овај крај и упитао Дробњака шта је са путем кроз Алексинац и колико то кошта.

Директор Путева Србије Дробњак покушао је да избегне конкретан одговор речима: „Сређено је то и коштаће око 30 милиона”. Такав одговор се није свиђао Вучићу који је Дробњаку рекао да та скоро четири километра мора да коштају преко сто милиона. Такву цену је потврдио и Станковић, али је и напоменуо да су Путеви Србије одустали од првобитног пројекта и да сада желе само да пресвуку пут.

На то је Дробњак упитао ко је то рекао, добивши одговор од првог човека општине Алексинац; „То су нам саопштили ваши сарадници”.

Тада се поново умешао председник Вучић обративши се Станковићу: „Ненаде, ти си функционер шест година, а Дробњак шездесет, не можеш ти са њим да изађеш на крај” и позвао Дробњака да се уозбиљи и да седне поред њега.

‒ Дробњаче, када ћеш завршити ту деоницу? ‒ питао је Вучић.

‒ У току лета ‒ одговорио је Дробњак.

‒ Првог септембра пут кроз Алексинац да буде готов – пресекао је Вучић, на шта је Дробрњак затражио као крајњи рок 15. септембар.

Вучић је остао код захтева да то буде 1. септембар, додавши да се пут уради у пуном профилу како је предвиђено пројектом и наредио Дробњаку да се распита и док стигну у Књажевац да га обавести колико је потребно пара за те радове.

Остаје само да се види шта ће показати први септембар. Пратићемо.

Један коментар

  1. Znači, ništa, ali ništa u Srbiji ne može bez gvozdene vojničke discipline i čizme!
    Ne želeći da me shvate pogrešno tzv.dušebreznici, ali da li je normalno i u redu da se Predsednik skoro uvez dezavuiše od izrade mosta, tunela, deonice puta itd.
    Daj bar da smeni jednog Ministra ili Direktora uz zabranu obavljanja bilo koje funkcije od najmanje 10 godina. Ovako, on ih prozove, postoji i oni ko zadnji glimoglavci… Kažu, razumem, biće, jasno…

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − six =