Председник Радичевић у Мозгову о отклањању штета

Председник општине Алексинац Далибор Радичевић је данас боравио у селу Мозгову и тамо предочио грађанима план мера које ће у наредном периоду да предузме локална самоуправа на санирању штете настале у поплавама почетком јуна на подручју тог насеља. Те мере је својом одлуком на претходној седници потврдио и Општински штаб за ванредне ситуације.

Осим хитних мера на рашчишћавању које алексиначка јавна предузећа већ спроводе,  израдиће се пројекти за градњу плочастих пропуста дуж целе Мозговачке реке где је било проблема приликом недавног невремена.

Пројектом би била обухваћена два пропуста где се путеви укрштају са реком и девет пропуста који би служили газдинствима за улазак у своје поседе. Приоритет у градњи би имала горе поменута два прелаза, а остали би се радили фазно у наредним годинама. За реализацију овог плана потребна су значајна буџетска средства, јер се по неким проценама цена изградње једног таквог пропуста креће од два до четири милиона динара, зависно од његове величине. Такође, потребно је и време за обезбеђивање техничке документације и потребне дозволе, а у међувремену биће додати цевни пропусти.

Формиран је и стручни тим који ће обићи домаћинства у Мозгову која су самостално или преко тамошње месне заједнице затражила новчану помоћ у санирању насталих штета. Овај трочлани тим извршиће и процену материјалних губитака, а након тога Штаб ће одлучити о поднетим захтевима.

Председник Радичевић је након боравка у Месној заједници Мозгово рекао да су разговори били коректни и да је он предочио оно што реално може да се уради у одређеном временском периоду на отклањању штете у том делу општине.

Појединци су ипак били незадовољни предложеном динамиком мера, што је и разумљиво, јер је сопствена мука најтежа. А ових дана, воде и поплаве, су многима од нас задале главобоље.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + seven =