Предложите добитнике општинских награда

Комисија за доделу јавних признања расписала је данас јавни позив за подношење предлога за доделу јавних признања општине Алексинац у овој години.

Јавна признања, односно плакета, награда Општине, похвала и звање почасног грађанина Општине дају се појединцима, предузећима, установама, месним заједницама, удружењима и другим организацијама за нарочите заслуге за општину Алексинац, остварене у области привреде, образовања и васпитања, науке и културе, здравствене и социјалне заштите, друштвене бриге о деци, физичке културе, заштите животне средине и другим областима.

„Плакета“ је највише признање Општине које се додељује за нарочите заслуге. Плакета се може доделити и истакнутим појединцима из других општина и организацијама са седиштем ван територије Општине за нарочите заслуге у развоју Општине и за унапређење сарадње са Општином. Плакета се може додељивати и грађанима и организацијама из других земаља.

Признање „Почасни грађанин општине Алексинац“ додељује се појединцу из земље који није становник општине Алексинац и страном држављанину који је својим радом и својим активностима значајно допринео развоју општине Алексинац, или је значајно допринео развоју сарадње општине Алексинац са другим општинама у земљи или иностранству или са организацијама чије је седиште ван територије општине Алексинац.

„Награда“ се додељује за постигнуте посебне резултате у области организације и унапређења производње, за постигнуте високе приносе у пољопривреди, као и за постигнуте резултате у области друштвених делатности. Награда Општине се додељује у новчаном износу.

„Похвала“ се додељује за постигнуте значајне успехе и резултате у областима привреде, образовања и васпитања, науке и културе, здравствене и социјалне заштите, друштвене бриге о деци, физичке културе, заштите животне средине и другим областима.

Иницијативу са образложењем за додељивање јавних признања могу подносити  предузећа, установе и друге организације, месне заједнице, удружења грађана и органи Општине.

Подносиоци предлога обавезно достављају Предлог за доделу јавног признања са назнаком за коју област се предлаже кандидат и за коју врсту признања, затим детаљно образложење предлога са именом, презименом и адресом кандидата, односно правног лица, са биографијом предложеног кандидата са довољно чињеница за одлучивање и оцену вредности доприноса резултата и заслуга;

Пожељно је да подносилац пријаве наведену документацију достави у штампаној и електронској форми – на компакт диску (ЦД или ДВД) у затвореној коверти или пакету.

Образац предлога се може преузети у згради Општинске управе општине Алексинац, канцеларија број 45 или на сајту www.aleksinac.org.

Образложени предлози са одговарајућим прилозима за доделу јавних признања се подносе од 27.априла до 14. маја у писаној форми у затвореној коверти Комисији за доделу јавних признања општине Алексинац, са назнаком  Комисија за доделу јавних признања“ на адресу Општинска управа општине Алексинац,Одељење за скупштинске послове,Књаза Милоша 169,18220 Алексинац или лично у писарници Општинске управе општине Алексинац, канцеларија број 14.   

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × one =