Предложите добитнике општинских награда

Комисија за доделу јавних признања расписала је данас јавни позив за подношење предлога за доделу јавних признања општине Алексинац у овој години.

Јавна признања, односно плакета, награда Општине, похвала и звање почасног грађанина Општине дају се појединцима, предузећима, установама, месним заједницама, удружењима и другим организацијама за нарочите заслуге за општину Алексинац, остварене у области привреде, образовања и васпитања, науке и културе, здравствене и социјалне заштите, друштвене бриге о деци, физичке културе, заштите животне средине и другим областима.

„Плакета“ је највише признање Општине које се додељује за нарочите заслуге. Плакета се може доделити и истакнутим појединцима из других општина и организацијама са седиштем ван територије Општине за нарочите заслуге у развоју Општине и за унапређење сарадње са Општином. Плакета се може додељивати и грађанима и организацијама из других земаља.

Признање „Почасни грађанин општине Алексинац“ додељује се појединцу из земље који није становник општине Алексинац и страном држављанину који је својим радом и својим активностима значајно допринео развоју општине Алексинац, или је значајно допринео развоју сарадње општине Алексинац са другим општинама у земљи или иностранству или са организацијама чије је седиште ван територије општине Алексинац.

„Награда“ се додељује за постигнуте посебне резултате у области организације и унапређења производње, за постигнуте високе приносе у пољопривреди, као и за постигнуте резултате у области друштвених делатности. Награда Општине се додељује у новчаном износу.

„Похвала“ се додељује за постигнуте значајне успехе и резултате у областима привреде, образовања и васпитања, науке и културе, здравствене и социјалне заштите, друштвене бриге о деци, физичке културе, заштите животне средине и другим областима.

Иницијативу са образложењем за додељивање јавних признања могу подносити  предузећа, установе и друге организације, месне заједнице, удружења грађана и органи Општине.

Подносиоци предлога обавезно достављају Предлог за доделу јавног признања са назнаком за коју област се предлаже кандидат и за коју врсту признања, затим детаљно образложење предлога са именом, презименом и адресом кандидата, односно правног лица, са биографијом предложеног кандидата са довољно чињеница за одлучивање и оцену вредности доприноса резултата и заслуга;

Пожељно је да подносилац пријаве наведену документацију достави у штампаној и електронској форми – на компакт диску (ЦД или ДВД) у затвореној коверти или пакету.

Образац предлога се може преузети у згради Општинске управе општине Алексинац, канцеларија број 45 или на сајту www.aleksinac.org.

Образложени предлози са одговарајућим прилозима за доделу јавних признања се подносе од 29.априла до 16. маја у писаној форми у затвореној коверти Комисији за доделу јавних признања општине Алексинац, са назнаком  „Комисија за доделу јавних признања“ на адресу Општинска управа општине Алексинац,Одељење за скупштинске послове,Књаза Милоша 169,18220 Алексинац или лично у писарници Општинске управе општине Алексинац.   

2 коментара

  1. Ukoliko se zaista vrednuju nečiji rezultati i doprinos zajednici, promociji Opštine, par momaka iz ovog grada imaju medalje sa nekih važnih takmičenja. Neke druge osobe su dale pun doprinos na polju humanitarnih aktivnosti, mnogim akcijama i animirale celu zajednicu. Sve u svemu, ako se sagleda realno i ZC sa osobljem je dao veliki doprinos da se epidemija drži pod kontrolom, maksimalnim angažovanjem. Ima dakle onih koji zaista zaslužuju da se nagrade, gde ne bi politlka po direktivi trebala imati primat . Ako se sve svede ja tebi serdare ti meni vojvodo onda iz rajetinskog mentaliteta mi nikad nećemo iskočiti. Srdačni pozdrav svim čitaocima Al pressa i redakciji.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven − four =