Познати извођачи радова на кружном току и асфалтирању улица

Асфалтирање коловоза у алексиначкој улици Вука Караџића и изградња кружног тока на улазу у град би требали да буду завршени до краја године. Како нам је речено у надлежним општинским службама завршени су тендери и у току је потписивање уговора и убрзо се очекује увођење извођача радова у посао.

Средства су обезбеђена из Буџета општине Алексинац и то за асфалтирање улице Вука Караџића и за пресвлачење асфалтом дела улице Војске Југославије око 9 милиона и 900 хиљада, док је за кружни ток потребно издвојити 18 милиона и 950 хиљада динара. То су цене без ПДВ-а.

Ову информацију у изјави за наш медиј нам је потврдио и председник општине Далибор Радичевић који је изнео и још неке детаље везане за предстојеће радове.

‒ Што се тиче улице Вука Караџића и Војске Југославије уговор је потписан са извођачем радова. Сада следи његово увођење од надзорног органа у посао. Очекујемо да радови буду завршени врло брзо, јер ту нема много посла зато што је подлога већ припремљена, потребно је само скидање  површинског слоја материјала и асфалтирање. Релативно брзо се завршава. Што се тиче кружног тока, на улазу у град, завршена је јавна набавка. Изабран је извођач. Уговор са стране Општине је потписан. Мислим да још увек није стигао повратни уговор од самог извођача радова, али очекујемо да стигне и он у пар дана ‒ објаснио је председник Радичевић.

Он је још и казао да је код радова на кружном току потребна добра организација радова између тог извођача и оног који обавља послове на старом ауто-путу, сада регионалној заобилазници.

‒ Требамо имати у виду да не смемо затворити улаз у град, зато треба синхронизовати посао са извођењем радова на обилазници око Алексинца, или старом ауто-путу како га ми зовемо, да не бисмо онемогућили несметан улазак у град. Очекујемо и ту да буде потписан уговор од стране извођача врло брзо и да их надзор уведе у посао и то је нешто што је реално да буде завршено у овој години ‒ завршио је први човек алексиначке локалне самоуправе.

Раскопана улица и привремено санирана изазвала је велику пажњу алексиначке јавности па је најава решења овог проблема веома битно питање како за грађане, тако и за актуелну општинску власт.

2 коментара

  1. Konačno kružni tok tamo gde je najpotrebniji, ali ako ćemo objektivno, da bi ulaz u grad zaista bio bezbedan, potreban bi bio i kružni tok kod Grammera, jer ta raskrsnica je veoma prometna a nikako definisana – nadvožnjak preko auto-puta direktno vodi u suprotne dve trake i kontraintuitivno čovek treba da se prestrojava na sred raskrsnice, i to naglo da ne bi udario u bankinu, a iz pravca Novog naselja i ne može da se pravilno stane na raskrsnicu ako se ne pregazi pešački prelaz, što u stvari seče gorepomenuto prestrojavanje. Dakle, ta raskrsnica je toliko divlja i nebezbedna da bi zaista morao i tu kružni tok ili makar semafor.

    A na sve to bi i izlaz autobusima sa stanice morao da bude regulisan semaforom, kao npr. u Nišu. A to će ujedno i da spreči bahate balavce da turiraju motore na tom pravcu. Tek tad će ta ulica da liči na nešto i da se čovek ne stidi ulaza u Aleksinac.

  2. Ako je bilo u planu i ako ste dobili sredstva od drzave , a niste obavili posao , a pride ste dali bonuse za covid 19, dajte lepo ostavke , svaki predsednik gradi svoju ulicu, vi sada svoje selo, o cemu mi pricamo, o postenju?
    Ja sam Vam nesto obecao, a sada dizemo ovaj napaceni narod.
    Pozdrav

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 4 =