Пожар угашен, изношење смећа уредно

Пожар који је јуче после подне избио на градској депонији у Алексинцу је под контролом, скоро је угашен и не представља никакву опасност да изазове материјалну или другу штету.

У Јавно комуналном предузећу „Комуналне услуге”, које газдује депонијом, кажу да ће до вечерас у потпуности да угасе пожар и да ће нестати слаб дим који излази из депоније.

− Ми од синоћ имамо локализован пожар у потпуности, пожар који може да се контролише. Међутим, због материјала и врсте смећа које тамо имамо пожар и даље тиња. Данас наши радници из предузећа врше додатне радове како би земљом покрили околни део и смањили могућност за било какво даље ширење, јер временска прогноза каже да ће наредних десетак дана бити овако велике врућине, па постоји опасност да се из тих делова, где и даље тиња ватра, пожар прошири. Ми смо предузели све мере предострожности и очекујемо да ће данас, до вечери, пожар бити угашен у потпуности. Уколико буде места која су ризична, на њих ће бити обраћена посебна пажња запослених − каже Далибор Марковић, први човек ЈКП „Комуналне услуге”.

Када је реч о тренутним активностима, у овом предузећу напомињу да редовно износе смеће и да га одлажу на другом крају депоније, а од сутра се очекује потпуна нормализација ситуације.

− Ми редовно износимо ђубре и одлаже се на делу депоније који није био обухваћен пожаром и данас радимо нормално, а од сутра ће у потпуности бити цела депонија у функцију. Нема никаквих материјалних штета, само део депоније, односно смеће на делу где се налази пре свега сува трава и гране које су донешене након чишћења поред ауто-пута − појашњава Марковић.

Временски услови су колико-толико синоћ били повољни, јер је ветар дувао у правцу Мораве, па је сав дим носио ка пољу, тако да на Алексиначком Руднику, који је најближе насељено место, није било никакве опасности за грађане.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + nine =