Потписани нови уговори, грађанима девет милиона

Током ове године преко 60 стамбених јединица на територији наше општине прећи ће у категорију енергетски ефикаснијих објеката, јер ће у потпуности или делимично на њима бити замењена столарија и то уз помоћ суфинансирајућих државних средстава по Пројекту „Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане Србије”.

Након прошломесечног потписивања, данас је у сали Скупштине општине Алексинац потписан још 21 уговор са корисницима којима је одобрен новац и то 20 уговора за замену столарије, а један за замену котла.

У име локалне самоуправе уговоре је потписао председник општине Алексинац и поред његовог и потписа добитника средстава, на документу који регулише обавезе и права се нашао и потпис изабраног извођача.

− Циљ овог пројекта јесте унапређење услова за живот и смањење трошкова које имамо за електричну енергију, али и уједно очување животне средине и ресурса који јесу обновљиви, али имају и свој крај. Покушавамо на тај начин да створимо боље услове и вама и да рационализујемо трошкове − рекао је председник општине Алексинац Далибор Радичевић, приликом данашњег потписивања уговора.

Средства за спровођење мера енергетске ефикасности се обезбеђују из више извора. Део је новац самих учесника на конкурсу, а део локалне самоуправе и ресорног министарства. За меру енергетске ефикасности по овом позиву из државне касе грађанима наше општине намењено је девет милиона динара бесповратних средстава. Пола овог новца је из општинског буџета, а друга половина из буџета Министарства рударства и енергетике.

Ускоро ће позив за потпис оваквих уговора добити још двадесетак корисника, а председник општине Алексинац је изразио наду да ће корисници брзо и ефикасно завршити инвестиције које имају у својим домовима и да ће што пре завршити овај циклус, како би кренули у наредни, јер интересовање јесте велико.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 2 =