Потписан меморандум о запошљавању високо образованих Рома

Меморандум о подстицају запошљавања високо образовних Рома и Ромкиња у локалним самоуправама, уз подршку Програма Немачке развојне сарадње ,,Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији” који реализује Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, у Палати Србије потписала је општина Алексинац са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

У име општине Алексинац меморандум о сарадњи потписала је заменица председника општине Алексинац Маријана Радивојевић.

Партнери у реализацији Програма су и Удружење ромских студената и Канцеларија за инклузију Рома АПВ, а двадесет јединица локалне самоуправе је изабрано на основу Јавног позива, у којима ће се двадесет и шест високо образовних Рома и Ромкиња запослити на позицијама као што су програмер инжењер, дипл. грађевински инжењер, машински инжењер, дипл. економиста, правник, али и васпитач и професор физичког васпитања и друго.

Програм „Подстицање запошљавања високо образованих Рома и Ромкиња у јединицама локалне самоуправе” је развијен кроз партнерску сарадњу укључених партнера како би резултати довели до запошљавања високо образованих Рома и Ромкиња у јавном сектору и једнозначне поруке да је образовање основа развоја сваке земље и друштва.

Програм ће трајати наредних осам месеци, а на општини Алексинац је да обезбеди радно ангажовање једном припаднику ромске националности у складу својим стеченим образовањем.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + 11 =