Потписан 12. уговор у овој години

Данас је потписан још један Уговор за куповину сеоске куће са окућницом на територији општине Алексинац, а уз подршку Министарства за бригу о селу.

Ово је дванаести потписан Уговор у овој години којим је млади брачни пар из Горњег Крупца, Милица и Давид Јанковић, остварио право на бесповратна средства за куповину сеоске куће на територији општине Алексинац.

Уговор је у име општине Алексинац са ресорним министарством потписао је Душан Јовановић, председник Комисије за доделу бесповратних средстава за куповину кућа са окућницом на селу, на територији општине Алексинац.

Прошле године, преко конкурса овог министарства 8 породица је добило своје домове у алексиначким селима, док су се у овој години већ обновила 11 домаћинстава на селу.

Програмом Министарства за бригу о селу предвиђена је додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младим пољопривредницима до 45 година старости за куповину куће са окућницом. Куће могу да се налазе на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским средиштима и приградским насељима.

Циљ овог Програма је мотивисање сеоског становништва да остане на селу и подстицање младих да се врате на село, решавањем стамбеног питања.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × one =