Последњи вашар у години

Данас је вашар у Алексинцу и то онај последњи у години. Вашари су још увек актуелни и вероватно да ће они још дуго да буду део наше традиције, што доказује велики број посетилаца овог скупа у улици поред Моравице где се слила река људи жељих да прошетају између вашарских тезги.

Шарене тезге са свакојаком робом и написима о попусту на сваком кораку. То је атракција за оне који не могу још увек да се одвикну од пазара на вашару и од уверења да је вашарска роба јефтинија. Добри познаваоци прилика кажу да је више разлога који су допринели оволикој посети вашару. Лепо време, нерадан дан и чињеница да је ово последњи овогодишњи вашар у Алексинцу су најважнији разлози да се многи наши суграђани упуте пут улице поред ТАШ-а.

Додуше, приметна је блага еволуција вашара, јер није било музике и кола, као и разних вашарских атракција које су некада привлачиле пажњу – зид смрти, рингишпили и сличних атракција.

Такође, приметан је данас и нешто гушћи саобраћај који се споро одвија, па возачи треба да обрате пажњу и да се наоружају стрпљењем када прилазе Алексинцу. Посебно треба да обрате пажњу на пешаке који прелазе улицу где стигну.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 8 =