После турнира и спомен плоча

После годину дана паузе, данас се одржава други меморијални турнир у малом фудбалу „Хероји жандармерије”. Овај турнир, други по реду, у организацији сидикалне групе Одреда жандармерије Ниш одржава се у част свих погинулих припадника ове јединице који су дали животе служећи својој домовини.

− У име Министарства унутрашњих послова и министра Александра Вулина само могу да се захвалим припадницима Синдиката српске полиције, а посебно групе која је подређена мени у Нишу, зато што негују традицију и по други пут организују меморијални турнир. То нам показује да нисмо заборавили све оне наше хероје које су градили себе у темеље безбедне и слободне Србије − рекао је Раде Рајковић, саветник министра унутрашњих послова Александра Вулина приликом отварања турнира „Хероји жандармерије”.

Након годину дана паузе због епдемијске ситуације, како кажу организатори турнира, ове године опет су скупили храбрости да се окупе и да се сете колега који су дали оно највредније, а то је живот за нашу државу. Страдалим колегама поред турнира одаће почаст и на још један начин.

− Оно што нас радује као синдикат и све запослене верујем, то је да се у овом алекиначком комплексу, који је велики и који има доста простора, прави посебан простор где ће бити постављена спомен плоча и обележје за све ове наше колеге који су свој живот дали − рекао је Лазар Ранитовић, председник Синдиката српске полиције.

Иначе, у овдашњој Хали спортова данас се надмеће 11 екипа које су у Алексинац пристигле из целе Србије. Поред организатора турнира, своје учешће су узеле две екипе из Ниша, односно једна екипа полиције, а друга ватрогасаца, затим СГОЖ Београд, СГОЖ Краљево, екипе полиције из Крагујевца, Зајечара, Ужица, Лесковца, Новог Сада и Жабља.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten − two =