Ако се усвоји, ове улице би биле затворене за теретни саобраћај

Чланови Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац су на данашњој седници још једном разматрали Стратегију безбедности саобраћаја у нашој општини од 2022. до 2026. године и Акциони план за реализацију исте. У данашњим усвојеним допунама предложене су измене у члановима који се односе на забрану паркирања и кретање возила изнад 7,5 тона. Донета је и одлука о расписивању почетком децембра још једног јавног позива за доделу дечијих седишта.

Што се тиче измена у Стратегији, предложена је промена члана 37. којим се забрањује саобраћај за моторна возила чија највећа дозвољена маса прелази 7,5 тона у улици Књаза Милоша од улице Војске Југославије, у улици Душана Тривунца од улице Тихомира Ђорђевића и од улице Момчила Поповића, као и у улици Дракчета Миловановића од улице Момчила Поповића.

Ова забрана, ако од Скупштине општине буде усвојена, би важила и у улици Саве Ковачевића од улице Момчила Поповића, у Омладинским бригадама, у улици Мајора Милана Тепића од улице 7. јула, у улици Васе Николића од улице Петра Зеца и у самој улици 7. јули. Ове забране неће важити за возила Центра за обуку возача.

У данашњим предлозима за допуну Стратегије дефинисана је забрана паркирања у улици Петра Зеца од раскрсниице са улицом Проте Стевана Димитријевића до капије хладњаче „Моникомˮ. Ове измене и допуне ступиће на снагу када буду усвојене у општинском парламенту и осам дана након њихове објаве у „Службеном листу општине Алексинацˮ.

Савет је на данашњем заседању одлучио да се у овој години распише још један Јавни позив за доделу ауто-седишта за децу родитељима и старатељима који на то имају право. Позив би био објављен почетком децембра и трајао би двадесетак дана, а додела ауто-седишта би се обавила у јануару.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × three =