Protesti

Порука са протеста: Слободни медији за слободне изборе

Плато Дома културе, у петак увече 5. априла, био је место још једног окупљања присталица покрета „1 од 5 милиона”. По слободној процени, око 200 Алексинчана имало је прилику да чује поруке народног посланика Марка Ђуришића и писца Марка Видојковића.

Поздрављајући Алексинчане Ђуришић је напоменуо да се овакви протести одржавају у сто општина и градова Србије и да се већ четири месеца на њима грађани боре за слободу.

Marko Đurišić SDS ‒ Иако различито мислимо и у различите политички ствари верујемо, једна ствар нас је спојила, а то је жеља за слободом. Слобода која нам је узета, слобода да слободно мислимо, да се слободно информишемо, да слободно бирамо, да слободно радимо, све то данас немамо. Седам година нам је слобода узимана, али грађани су пре четири месеца рекли доста и кренули у борбу за своју слободу – рекао је Ђуришић. 

Он је додао да намера протеста није насилна смене власти, већ слободни и фер избори, а предуслов тога су, како је рекао, слободни медији. То је по њему неопходно како би људи могли слободно да изађу на изборе и да бирају без страха, уцена, потплаћивања и без мртвих душа у бирачким списковима.

Protesti

Писац Марко Видојковић је подсетио на двадесетогодишњицу бомбардовања Алексинца. Он је за тај тужан датум, осим странаца, окривио и део актуелне власти.

Marko Vidojković ‒ Седам година нас је у потпуности упропастио, седам година он влада заједно са својим партнерима који су бомбардовали ову земљу. Данас на власти имамо коалицију која је довела до бомбардовања и оне који су нас бомбардовали. Његови саветници и пријатељи су Тони Блер, Герхард Шредер, који је 2017. славио годишњицу бомбардовања. Он је платио два милиона наших долара Билу Клинтону за кампању његове жене – рекао је Видојковић. 

Протест је завршен шетњом главним алексиначким улицама и протекао је без инцидената.

Protesti  

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 1 =