Порука епидемиолога: Чувајте се да не бисте били пацијенти

Епидемиолошка ситуација на територији општине Алексинац, ако је судити само по цифрама из ковид амбуланте у Житковцу је доста боља него претходне недеље. За ова четири дана приметно је смањење броја позитивних пацијената за 46 процената у односу на прва четири дана прошле недеље, а броја првих прегледа за 31,8 посто, што је заиста значајно смањење.

− Да сачекамо и крај недеље да можемо да донесемо коначну пресуду што би се рекло колико је све ово заиста поуздано, али за прва четири дана тако стоје ствари. Што се тиче савета грађанима тј. потенцијалним пацијентима, молим их да нам не постану пацијенти већ да се максимално одговорно понашају, да спроводе све превентивне мере, да избегавају контакте, посебно да не иду на било какве прославе, било какве славе, да избегавају било какве контакте на јавним местима − поручује епидемиолог др Родољуб Живадиновић, директор Дома здравља Алексинац.

Оно што истичу стручњаци у вези Ковида јесте да једноставно ви не можете знати која особа вам може пренети обољење, као што ни та особа врло често не може знати да ли је болесна, јер постоји велики број асимптоматских случајева који не показују никакве симптоме болести.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + 8 =