Поред короне још четири вуруса у нашој општини

Поред вируса короне који се статистички прати на подручју наше општине, присутан је и грип, као и други вируси. По речима епидемиолога из Дома здравља у Алексинцу др Родољуба Живадиновића тренутно имамо најмање четири вируса на територији општине Алексинац који циркулишу.

‒ Према томе, поред короне, ту је и грип, кога такође има доста. Веома га је тешко клинички разликовати од короне, јер су се сада симптоми прилично приближили по сличности. Имамо и неке вирусе који нападају горњи респираторни тракт. Имамо и стомачне вирусе који на срећу нису преопасни, праве дијареју пар дана и све то прође прилично добро ‒ каже овај алексиначки епидемиолог.

Иако се вирус углавном преболева без великих последица, наш саговорник саветује да се оболела особа јави лекару. Ово упозорење се посебно односи на стомачни вирус код деце.

‒ Треба посебно бити опрезан због деце, јер деца су због повишеног нивоа воде у свом организму много подложнија дехидрацији и дехидрација деце је много опаснија него код одраслих. Зато треба децу обавезно одвести код лекара да се прегледа њихово стање, да не буде неких неочекиваних проблема – саветује др Живадиновић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 5 =