Пораз уз пет промашених пенала

Ни у трећем колу Прве лиге – Исток рукометаши Рукометног клуба Алексинац нису осетили сласт победе.

На гостовању у Бољевцу поражени су од екипе Ртња са 35:28. Можда је резултат могао бити повољнији да су Алексинчани били прецизнији у извођењу седмераца; досуђено је по седам пенала, Бољевчани су реализовали свих седам, а изабраници тренера Владана Стошића само два.

− Ово јесте утицало на крајњи исход, али смо морали да много боље одиграмо и у одбрани и у нападу − каже тренер Стошић. − У одбрани смо доста грешили, у нападу промашивали и направили пуно техничких грешака у транзицији, у полуконтри и контри… Поред свега, пет различитих играча промашили су по један седмерац. Два или три пута смо имали прикључак на 3-4 разлике, али се догађало да се промашимо контру, да лопту на чисту контру или полукотру бацимо у аут или противнику у руке, и да после тога примимо лаке голове − додаје наш саговорник и наглашава да однос појединих играча према игри мора да се значајно промени.

Најефикаснији у екипи Алексинца био је Антоније Бојовић са седам голова, а у домаћем тиму Милан Митровић који је дао два гола више.

Алексинац је на табели на 12. месту без бодова, а у наредном колу дочекује екипу Куршумлије.


РТАЊ – АЛЕКСИНАЦ 35:28 (18:11)

Хала спортова, Бољевац. Гледалаца: 120. Судије: Милош Радојичић, Марјан Стефановић (Лесковац). Седмерци: Ртањ: 7 (7), Алексинац 7 (2). Искључења: Ртањ 20, Алексинац 8 минута.

РТАЊ: Д. Митровић 7, Јевтић 3, Милошевић 3, М. Митровић 9, Урошевић 1, Петровић 6, Јовановић 1, Аврамовић 3, Димитријевић 2.

АЛЕКСИНАЦ: Благојевић, М. Ристић 3, Митић 1, Н. Ристић 2, Вељовић 2, Бојовић 7, Стојковић, Златковић 1, Тривунац 5, Недељковић, Ивановић, Цако 3, Стевановић, Стојановић4.

Играч утакмице: Владимир Урошевић (Ртањ).


Фотографија: РК Алексинац

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 + 14 =