На видику нови извођач уз уштеде у буџету

Добре вести стижу за возаче који користе деоницу општинског пута Трњане – Јаковље од Доње до Горње Пешчанице, након јуче завршеног поново расписаног тендера за извођаче радова. На јавном позиву јавила се само нишка фирма „Елит коп” која је понудила да за нешто мање од 24 милиона динара заврши реконструкцију започетог пута између две Пешчанице.

Како смо незванично сазнали приложена  документација је уредна, а очекује се и достављање банкарских гаранција. Након тога следи потписивање уговора и увођење извођача у посао. Како је објављено у јавном позиву рок за завршетак радова је 30 дана од тренутка уласка путара на градилиште.

Инвеститор радова Општина Алексинац је раније, 15. септембра, раскинула уговор са првобитним извођачем „Бетон – стил” из Александровца, како је наведено због  непоштовања динамике и рока завршетка радова, као и ангажовање недовољне и неадекватне механизације.

Вредност реконструкције поменуте деонице у првој набавци је била око 31,5 милиона динара, али је претходни извођач наплатио део урађених послова. Додуше, мораће да плати и пенале од око 1,5 милиона динара.

У целој овој заврзлами једина добра ствар је то што ће реконструкција пута од Доње до Горње Пешчанице, како смо незванично сазнали, општински буџет коштати мање за око три милиона од првобитних предвиђених 31,5 милиона. Тако каже, наводно, рачуница када се све плати и наплате пенали.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − 2 =