Поново ради биоскоп – Креће филмски програм, маске и дистанца обавезни

Овогодишњи биоскопски програм Центра за културу и уметност отвориће цртани филм „Фантастични повратак у Оз” и најновије остварење Дарка Бајића, филм „Име народа”, који ће се наћи на репертоару сутра (29. јануара) и у суботу.

„Фантастични повратак у Оз”

Годину дана након што су га Дороти и становници Смарагдног града победили, зликовац Урфин Јус покушава да им се освети. Kако би успешно командовао војском Урфину није потребна само магична књига, већ и Доротине сребрне папуче које су сакривене на сигурном месту у њеној кући. Нажалост, њен гост Тим је веома знатижељан и сасвим случајно проналази папуче које га заједно са Дороти одводе у земљу Оз. Смарагдни град и њени грађани поново су у невољи.

Цртани филм „Фантастични повратак у Оз” синхронизован је на српски језик, а ликове су гласовно дочарали Ненад Стојменовић, Тамара Алексић, Љубомир Булајић, Ђорђе Стојковић, Ђурђина Радић и други.

„Име народа”

Светозар Милетић био је угледни адвокат, члан угарског парламента и доживотан борац за права и независнот Срба у аустроугарској Војводини. Након што је више пута политички осуђиван, његову борбу настављају његова ћерка, прва жена новинар у Србији – Милица Милетић и Јаша Томић, Милетићев наследник у Српској народној слободоумној странци који ће и прогласити присједињење Војводине Краљевини Србији 1918. године. Филм „Име народа” је прича о њима и њиховој борби.

По сценарију Милована Витезовића, режију потписује Дарко Бајић. Лазар Ристовски нашао се у улози продуцента, а костиме израдио је Борис Чакширан. Главне улоге тумаче: Љубомир Бандовић, Жарко Лаушевић, Катарина Жутић, Ања Павићевић, Андрија Кузмановић, Никола Ристановски, Милутин Мима Караџић и многи други.


Р Е П Е Р Т О А Р:

Петак – 29. јануар:
16 сати – Фантастични повратак у Оз
18 сати – Име народа

Субота – 30. јануар:
16 сати – Фантастични повратак у Оз
18 сати – Име народа

Цена појединачне улазнице износиће 250 динара.


Биоскопски програм ће се обављати уз поштовање свих прописаних мера у циљу спречавања ширења вируса Ковид-19, што укључује физичку дистанцу, ношење заштитних маски и дезинфекцију руку и обуће.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 15 =