Помоћ у енергетској санацији објеката и ове године

У оквиру реализације Програма суфинансирања енергетске санације породичних кућа и станова у оквиру пројекта „Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији”, који спроводи општина Алексинац у 2023. години, а у циљу финансијске подршке домаћинствима у процесу енергетске санације, Општина Алексинац је данас упутила Јавни позив ради избора привредних субјеката који се баве производњом, услугама и радовима на енергетској санацији стамбених објеката.

Мере енергетске санације у домаћинствима предвиђене Програмом спроводе се кроз сарадњу са привредним субјектима који се баве производњом, услугама и радовима на енергетској санацији стамбених објеката, а крајњи корисници бесповратних средстава су домаћинства на територији општине Алексинац. Домаћинства која остваре право на суфинансирање могу набавити добра или услуге искључиво од привредних субјеката изабраних путем овог Јавног позива.

Предмет Јавног позива је спровођење следећих мера енергетске ефикасности:

заменa спољних прозора и врата,
постављање материјала за термичку изолацију зидова, подова на тлу и осталих делова термичког омотача према негрејаном простору,
постављање материјала за термичку изолацију испод кровног покривачаза породичне куће,
инсталација котлова на природни гас и/или биомасу,
уградња топлотних пумпи,
замена постојеће или уградња нове цевне мреже, грејних тела-радијатора и пратећег прибора,
уградња соларних колектора у инсталацију за централну припрему потрошне топле воде,
уградња соларних панела и пратеће инсталације за производњу електричне енергије за сопствене потребе.

Конкурсна документација за Јавни позив може се преузети на званичној интернет презентацији општине Алексинац www.aleksinac.org.

Јавни позив ће трајати до утрошка финансијских средстава за реализацију пројекта „Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији”, а најдуже до 30.11.2027. године.

За све додатне информације и обавештења у вези Јавног позива можете се обратити заменици председника општине Алексинац, на контакт телефон: 060/318-22-09, као и путем електронске адресе: е-mail: zamenik@aleksinac.org.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − three =