Пољопревредници: Неће бити све решено, али треба разговарати

Очекивања групе пољопривредника након јучерашњег састанка са челним човеком алексиначке локалне самоуправе су, стиче се утисак, реална и без много еуфорије. Њихов опрез је разумљив, јер није било мало случајева када су овакви разговори из различитих разлога остајали без видљивих резултата.

Никола Милошевић из Моравца произвођач и прерађивач органске ароније, сматра битним то што су имали прилику да изложе идеје и не очекује да се сваки проблем реши.

− Далеко од тога да ће све бити решено, али нека и нешто буде решено, добро је за почетак. Проблем са струјом би можда потенцијално био решив. Овај мој предлог за субвенције у преради воћа, то исто може бити тема за размишљање. Можда за пар година или већ наредне годне то буде неки фонд у нашој општини − изјавио је Никола за наш медиј након састанка.

Задовољна је и његова колегиница предузетница Надица Лазић из Мозгова која је на челу радње која се бави прерадом воћа и поврћа, нарочито због тога што је председник саслушао њихове проблеме.

−Мислим да сам изнели праве проблеме и очекујем позитиван одговор. Поблем у Мозгову је првенствено пут, који долази до производње, који није адекватно попуњен. Проблем је и што субвенције нису биле у оквиру воћарста, на пример за скупљач воћа − објаснила је Надица.

Занимљива је и оцена скупа од стране Марка Димитријевића, власника воћнака на преко пет хектара у Доњем Крупцу, који је казао да ако је ово само почетак сарадње, онда је утисак позитиван.

 

− Има још доста проблема које нисмо стигли да прикажемо, али надамо се да ће се бар неки део изнетих проблема решити. Конкретно, решавање тих атарских путева, то је оно што је најбитније, као и неки пројекти који се тичу нас појединачно, а које би можда могла општина да помогне одређеним субвенцијама − каже овај млади воћар.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five − 3 =