Савет за здравље / Savet za zdravlje

Похвале за ковид амбуланте, хронични болесници без „редовних” прегледа

Савет за здравље општине Алексинац је на другој овогодишњој седници, одржаној јуче, разматрао извештај о свом раду у протеклој години, као и Извештај о раду Саветника за заштиту пацијената за 2020. годину. Ово тело је усвојило и план рада за ову годину.

У Извештају заштитника права пацијената дипломираног правника Драгана Михајловић стоји да су пацијенти са појавом епидемије престали са подношењем приговора, па је у том периоду била само једна основана жалба. Михајловић констатује да су пацијенти схватили да је примарно било лечење оболелих од КОВИД-а и тако су се понашали. Иначе, у прошлој години заштитнику је било пристигло четири приговора и сви су били против Дома здравља, три су поднета против Одељења за лечење одраслих лица и један против Одељења за стоматологију. Сви поднети приговори су по оцени заштитника били основани. На крају овог извештаја заштитник је одао признање раду медицинских радника током епидемије.

Председавајућа Слободанка Јовановић је истакла да су хронични пацијенти били ускраћени за редовне прегледе у време епидемије вируса корона, а све запослене у ковид амбулантама похвалила.

Чланови савета су разматрали и годишњи план рада за ову годину. Активности би се одвијале у оквиру неколико програмских циљева, као што су превенције, контрола здравља, унапређење здравствене заштите као и поправке демографске слике у општини Алексинац. Један од стратешких циљева биће и развој и едукација људских ресурса у области јавног здравља.

Насловна фотографија: Архива Алпрес.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − 4 =