Подсећање на јунаштво, храброст и страдање

Уочи државног празника Дана примирја односно Дана завршетка Првог светског рата Удружење резервних војних старешина Алексинца у сарадњи са Центром за културу и уметност организовало је трибину поводом тог догађаја. Трибина носи назив „Србија у великом ратуˮ и биће одржана сутра, 10. новембра, у Великој сали Дома културе.

− Трибину смо организовали јер желимо да обновимо сећања на страдања српског народа и у Првом светском рату и у оба Балканска рата, на велико јунаштво, на пожртвовање. У том рату је учествовао и велики број алексинчана, па смо желели да тај дан обележимо на тај начин, евоцираћу успомене на тај велики догађај. У међувремену сам чуо податак да Дан примирја има нови незванични назив Дан величанствене победе Србије у Првом рату − рекао је Драгослав Ненадовић, председник Удружења резервних војних старешина.

Како је најавио Ненадовић, трибину ће искористити да у уводном делу упознају грађане Алексинца са Удружењем резервних војних старешина Алексинца, активностима које удружење ради, а у другом делу трибину ће водити и бити предавач трибине човек наше горе лист др историјских наука Драган Алексић.

Почетак трибине је заказан за 17 часова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 4 =